Oldalak

2013. január 26., szombat

Alexandra Adornetto - Lázadó


Előélet: Utazókönyvként került hozzám. Feliratkoztam rá, mikor megtudtam, hogy kijött magyarul. Rabul ejtett az eredeti borítója. Sajnos itthon nem azzal jelent meg.


Röviden: "HÁROM ANGYAL SZÁLL LE A FÖLDRE KÜLDETÉSSEL.
DE AZ NEM A TERV RÉSZE, HOGY AZ EGYIKÜK SZERELMES LESZ…
A mennyország három angyalt küld a Földre – Gábrielt, a harcost, Ivy-t a gyógyítót és Bethany-t, a legfiatalabbat és legemberibbet –,
hogy jó cselekedeteket hajtsanak végre a sötétség hatása alá került világban.
Miközben mindvégig kerülik az emberi kapcsolatot, hatalmas igyekezettel próbálják eltitkolni ragyogó fényüket,
emberfeletti hatalmukat és mind közül a legveszélyesebbet, a szárnyukat.
Aztán Bethany találkozik Xavier Woodsszal, és egyikük sem lesz képes ellenállni a köztük lévő vonzalomnak.
Gábriel és Ivy mindent megtesznek, ami a módjukban áll, hogy közbelépjenek, de a Xavier és Bethany közötti kötelék túl erősnek bizonyul.
Az angyalok küldetése sürgető, a sötét erők fenyegetnek.
Vajon elpusztítja, vagy megmenti a szerelem Bethany-t? S vajon elég hatalmat ad-e a gonosz ellen?"

Külső: Borzasztóan sajnálom, hogy nem sikerült elcsípni az eredeti borítót....


Belső:

Sajnos látszik a történeten, hogy fiatal az írója. Hogy miért mondom ezt? Mert sablonos, röhejes, logikátlan és gyermeteg. Tele van írói hibákkal, baklövésekkel és vallási maszlaggal.
Az embereket az állatok értelmi szintjére alacsonyította le, csak hogy az angyalait az egekig magasztalja. Hát ez nem jött össze, mert Beth a leghülyébb angyal, akit valaha megalkottak. Nem tudja, mi az, hogy szájfény, de Xavier kocsiját évszámra pontosan tudja első ránézésre. És még sorolhatnám, ha kijegyzeteltem volna.
No, de kezdjük az elején.
Az angyalok: Gábriel, az arkangyal, a legnagyobb, leghatalmasabb angyal, a Főangyal aki ráadásul elképesztően jóképű… Erről szólt a könyv 1/3-a….
Ivy: ő a legjólelkűbb angyal, szeretetteljes, tökéletes a küldetésre. A türelméről és a jószívűségéról szól a könyv második 1/3-a….
És végül Bethany….
Ahhoz képest, hogy angyal, és hogy állandóan az embereket figyelte, olyan buta, mint egy hal. Tátogott a világra, elhitte Molly zagyvaságait és szelektív látása volt. Csak azt látta meg, amit ő akart. Meg milyen dolog az, hogy egy ekkora gonoszt nem vesz észre?! Érzékelte is, és nem igaz, hogy a szerelem elvette az eszét, mert elvileg az angyalok nem magasabb rendűek még a szerelemnél is?!
A vallási zagyvaságról meg….
5 évesen nem gondolkodtam így a vallásól, mint ő 20 évesen! Ő, a Teremtő, jajj nem lehet kimondani a nevét, még az angyalok sem láthatják… „elképesztő”!
És hogy miért voltam képes végigolvasni? Egy szó: Xavier! ♥
Miért tetszett a srác? Titokzatos, hősszerelmes, aranyos és iszonyatosan tetszett a humora. Olyan beszólásai voltak :DD
Szegény srác vitte a hátán a történetet, nélküle teljesen lapos lett volna.
Már az elején tudni lehetett, mi lesz velük, semmi elterelés nem volt a dologban.
Kiszámítható volt a sztori, és persze itt is a BÁL volt a középpontban…. ami dög unalmas volt. Annyira unalmas volt, hogy még értékelést is unalmas írni róla xD
Na de az utolsó 50 oldara felgyorsultak az események, legalább.
Kiderült, ki a gonosz és mit akar, Xavier játszotta a hőst, és persze, hogy Beth kapta a legjobb és legerősebb angyali tulajdonságot! Ó, míly meglepő, hogy mégse egy szerencsétlen angyallányka….
Kap 2 csillagot: 1 Xaviernek, 1 a humor miatt….

Na és a folytatás fülszövege?? Egy angyal, akinek pasija van, minek megy idegen hapsival motorozni??? Normális ez????!!!!

Tartalom: 5/ 2
Borító: 5/ 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése