2017. április 8., szombat

P.C.Harris - ÁrnyoldalSzerző: P.C.Harris
Címe: Árnyoldal
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 432 old.

"Rachelle Morgan nagyon fiatalon lett árva. Hétköznapi lánynak számít egy angol főiskolán. Megismerkedik a gazdag és jóképű David Wishsel. A sikeres David a tizenhét évvel ezelőtt meggyilkolt apjától örökölt céget vezeti New Yorkban. Egyetlen szemtanúként még akkor bosszút esküdött. A gyilkos nyomait követve utazik az Egyesült Királyságba, ahol találkozik a gyönyörű Rachelle-lel.

A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, együtt fedezik fel testük és a szerelem titkait.
A férfi azonban nem tud nyugodni, a bosszú hajtja, meg akarja találni apja gyilkosát. Nyomozása során nem várt titokra bukkan: Rachelle-t és a gyilkosságot szövevényes szálak kötik össze. Ez kettejük szerelmébe, vagy akár a lány életébe is kerülhet.
Fényt derít David apja gyilkosának kilétére?
Sikerül megmenekülniük az angol alvilág elől?

P. C. Harris izgalmakban bővelkedő erotikus-romantikus kalandregénye garantált szórakozást nyújt a fordulatos történetek kedvelőinek."

Így került az olvasmánylistámra: Mivel ismerem az írónőt, egyből el akartam olvasni :)

Címe: izgalmas, sokat ígérő a műfajában.

Borító: Kicsit kontrasztosnak érzem ezt a két színt így szerepelni, de a letisztultsága ellensúlyozza ezt.

És ami mögötte van:

Bevallom, ha nem ismerném a szerzőt, szerintem el sem olvastam volna. Már volt pár próbálkozásom erotikus regényekkel, és rá kellett jönnöm, hogy nem igazán az én műfajom. Ebben láttam potenciált, mondván, hogy van mögötte történet. Amellett pedig az ismeretség miatt is nagy elvárásokkal indultam neki az olvasásnak.

Adott az alapsztori: van egy kemény felállású, bitang jópasi, aki mindenkinek bejön (bennem semmit sem mozgatott meg). Ez az egyik oldal. Természetesen egy fiatal, csodaszép és kacér csaj van a másik oldalon. Kicsit megismerjük mindkettejüket, a történetüket, majd egymásba botlanak (szó szerint). És elkezdődik a kettejük tánca.
David számomra túl macsó volt, de értékeltem, hogy a családja mindennél fontosabb. Még azt hiszem, a bosszúnál is. Összetett személyiség, mégse éreztem azt a késztetést, hogy a felszín alá akarok nézni, meg akarom tudni az okokat, és be akarom tenni a könyves álompasijaim közé. Néhol már-már ellentmondásos megnyilvánulásai voltak.

Rachelle... nos, ő szimplán végig idegesített. Csitri volt, megjátszottnak hatott számomra a múltjában történt dolog. Ezek felett még átsiklottam, de amikor egyik logikátlan lépést tette a másik után, az már sok volt nekem. Sajnálom, itt elvérzett nálam, mint főszereplő. Főleg mikor 3 hét után észrevette, hogy egyáltalán nem szedi a fogamzásgátlót...

Ezek ellenére maga a történet megfogott. Jó felépítése volt, írói szempontból is logikus vezetése volt. Sőt, első könyvnek majdhogynem nagyon jó lett. Jól használta a szavakat, a váltott szemszöget, és érdekes fordulatokat tett a történetbe. Egy bizonyos pontig. A második részét már hitetlenkedve olvastam, olyan csavarok voltak benne, amit már túlzásnak és butácskának éreztem. Jobban örültem volna, ha a krimi-szál kap ekkora hangsúlyt. Sajnos ez csak a végére kerekedett ki, és nem éreztem teljesen lezártnak a dolgot. 
Meglepő módon nem volt benne annyi szex, mint egy erotikus regénytől elvárható lenne a mai világban, és egyik jelenet sem volt a valóságtól elrugaszkodott. Ez mindenképpen dicsérendő, mert így valószínűleg több olvasót elérhet. Gondolom én. Ebből is látszott, hogy nem csak a testiségről szól a főszereplők kapcsolata, hanem van valamivel több is mögötte. Ha maguk a szereplők nem is tetszettek nekem, a kettejük kapcsolata, vagy éppen a szituációk, amikbe belekeveredtek, illetve a kellemes szócsatáik annál inkább. Élvezetesek voltak, és semmi angolosat nem észleltem benne.

Tetszett még a jó pár magyar utalás, és úgy éreztem, a mellékszereplők néhol jobban ki voltak dolgozva, mint a főszereplőink. A papagáj vitt mindent! :D Kíváncsi lettem volna, milyen ha megszemélyesítik. :D

Összességében tetszett, első könyvnek nem volt rossz, és egészen biztos vagyok benne, hogy a maga műfajában nem egy sablonos történet. Csak hát ez a műfaj elég messze áll tőlem, és sajnos be kell látnom, hogy ez nekem nem csúszik. Perverz vagyok én erotikus regények nélkül is :D

Kinek ajánlom: nos, az erotikus romantika rajongóinak feltétlenül, és azoknak is, akik szeretnek kilépni a komfortzónáikból.

Mindenesetre várom a további könyveit az írónőnek, nem ástam még el magácskát ezzel :)
Az olvasás lehetőségét ismételten szívből köszönöm az Álomgyár Kiadó-nak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése