Oldalak

2016. december 11., vasárnap

Cserjési Petra: Halott barátnők


"Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont.

Vagy mégsem?

Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül.
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit?
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik…
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?

Dr. Cserjési Petra regényében egy szövevényes történeten kalauzolja keresztül az olvasót, amit a korrupció, megfélemlítés és a bűn itat át."


Cím: Halott barátnők
Szerző: Cserjési Petra
Oldalszám: 312 oldal
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2016


Így került az olvasmánylistámra: Megtetszett a címe, és a borító sejtelmessége.

Címe: Velős és lényegre törő.

Borító: Tetszenek a színei, a betűtípus,igazán krimisre sikeredett.

A fülszöveg alapján nem tudtam teljesen eldönteni, hogy mikor és hol játszódik. Amikor a kezembe vettem, a borító felnyitotta a szememet, miszerint ez egy napjainkban játszódó történet, ráadásul itthon. Ez kíváncsivá tett, hogy milyen írói megoldással fogok találkozni. 

A történet ott kezdődik, hogy a főszereplő rendőrnő, Lola 2 évvel a baleset után próbál még mindig valami nyomot találni. Mind az öt elhunyt lányt ismerte, így ő volt a közös pont.

Az eleje számomra nagyon nyers volt, olyan volt, mintha egy jegyzőkönyvet olvasnék. Néha volt egy-egy visszaemlékezés, ami picit személyesebbé tette, de nem éreztem azt az erőt benne, ami egy krimihez szükséges. Picit olyan érzetem volt, mintha a Kisvárosból olvasnék egy könyvet.

Bemutatták, leírták az öt lányt. Aztán feltűnt Lola egyik régi ismerőse. Majd jött még egy pár olyan szereplő, akik segítettek a történetnek feloldódni. Igor és a csapata nagyon jó hatással volt a cselekményre, és a leírásra is.

Nem írnám le a nyomozás részleteit, mert igen érdekes dolgok derülnek ki. Szövevényessé válik a dolog, a végére talán picit zavarossá is, de a végén megkapjuk az eredményt. Fel is gyorsulnak az események, egy-két kérdésem maradt is, de lezárulnak a dolgok.

Összességében tetszett, és igen érdekes volt egy itthon játszódó krimit olvasni.


Kinek ajánlom:

Azoknak, akik még csak ismerkednek a krimi műfajával.

Azoknak, akik egy könnyed krimire vágynak.

Köszönöm az olvasás lehetőségét az Álomgyár Kiadónak! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése