Oldalak

2012. december 26., szerda

Lengyel Dávid-Kuba Richárd: Holtak világa - A jóslat


Mint ahogy a cím is mutatja, egy zombis könyv értékelése és bemutatása következik :)

Lengyel Dávid és Kuba Richárd egy fiatal, kezdő szerzőpáros. Tudomásom szerint Dávid "mániája" Nostradamus és jóslatai, ami ennek a könyvnek az alapja is.
A jóslat úgy szól, hogy egy év bizonyos napján a világ megváltozik, az emberek kikelnek magukból, és élőholtakká változnak. A kórság harapással terjed, de van, akit magától elér.
A könyv hőse hisz és fél ettől a jóslattól.... nem alaptalanul....



A fiúkról, valamint könyveikről itt tudhattok meg többet: http://holtakvilaga.hu/ http://www.lengyeldavid.blogspot.hu/


"Egy csapat katona érkezik a Kiskőrös mellett lévő egykori katonai laktanyához. A létesítmény területéről segélykérést észleltek. Azonban, mire odaérnek, nem találnak mást, csupán egy maroknyi túlélőt, hatalmas pusztítást, és élőholtak tömegét.
Egy katona, Andrássy Bálint tizedes az egyik szobában rábukkan egy kis könyvre, Kozma András naplójára. Miközben olvassa, egyre inkább bepillantást nyer ennek a húszas évei elején járó fiatalnak a küzdelmekkel teli életébe. Ez idő alatt arra is rájön, hogy egy nostradamusi jóslatnak köszönhetően ez a fiú már régóta számított rá, hogy egy napon a holtak életre kelnek…"



 Nem is tudom, hol kezdjem. Aludnom kellett az értékelésre egyet. :D
Nem volt rossz, csak jobbra számítottam. Bocsi, fiúk. :)
Második zombis könyvem volt, és azt kell mondjam, nem volt se ijesztgetős, se félős könyv. Hiányoltam belőle a csipetnyi horrort. Könnyed, szórakoztató kis olvasmány.
Furcsa volt hozzászokni a magyar nevekhez és helyszínekhez, de ötletes volt ide helyezni a történetet. Tetszett ez a naplós megoldás is,de fiúk, feltűnt nekem egy kis zavarosság :)
A fejezetek elején található napló-idézetek más megfogalmazásúak voltak, mint az utánuk következő leírás. Andris beszédstílusa nem egyezett az idézeteknél és az eseményeknél.
Maga a történet nem rossz, jó a cselekményvezetés, csak kicsit számomra sok volt a fegyverek és harckocsik leírása. Kicsit lassan folytak a dolgok, de a végére szerencsére beindultak az események. Lehet velem van a gond, vagy nem tudom, de akadt jó pár olyan mondat, amit többször kellett elolvasnom, hogy megértsem, épp ott, abban a szövegkörnyezetben mit is akar jelenteni, mit is akarnak elmondani az írók.
Nos, a szereplők. Andris egy aranyos, nem túl magabiztos személy, de meg van benne a vezéregyéniségre való hajlam. A végletekig képes embereket megvédeni, életben tartani. Azonban a tényszerűségén kívül nem sok mindent tudtunk meg róla. Mellette még talán Kristályt sikerül jobban megismerni. Csak azt nem tudom elképzelni, hogy lehetnek ők barátok :D
Rajtuk kívül még a katonák kerültek középpontba. Őket sikerült talán jobban megkedvelni, mert volt humoruk és együttérzésük. A kíváncsiságuk vezette végig a történetet.
Hát, a szerelmi szál… már az elején tudni lehetett, hogy bénák voltak gimiben, így ez egy elb@szott szerelem xD De sajnos sok emberre ez a bénaság és félelem jellemző, ezért volt élethű számomra.
Az utolsó fejezetek egész jóra sikeredtek, beindult a cselekmény. FIÚK! Követelem a folytatást, mert az utolsó oldallal nem tisztáztatok nálam sok mindent, és „-Lenne pár kérdésem…” :DDD Emiatt és Andris miatt is várom a folytatást, úgyhogy, gyerünk fiúk, írjátok! :D


Tartalom: 5/ 3, 5 csillagot érdemelt ki. Van még mit tanulniuk, de látok bennük valamit :)
Borító: 5 / 4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése